Rondje Oostvoorne

Het was wel wat winderig, maar ik wilde toch weer een keer de oversteek wagen. Met de Fast Ferry naar de Maasvlakte en daarna over Voorne-Putten.
Fietsrondje via Voorne Putten

Het was spannend of de Fast Ferry zou varen, maar hij maakte toch nog de oversteek. Boven de windkracht zeven maakt hij de oversteek niet meer over dit ruige deel van de Nieuwe Waterweg.

Ik koos voor het aan land gaan bij het Transferium. Dat is minder desolaat dan de boomloze Maasvlakte zelf waar ik waarschijnlijk van mijn fiets zou worden geblazen. Of anders: waar mijn fiets onder mij vandaan geblazen zou worden.

Duinen van Westvoorne

Binnen vijf kilometer zat ik midden in één van de mooiste duingebieden van Nederland: de duinen van Westvoorne. Die vind je bij Oostvoorne. Wel wat onlogisch, maar de Nederlandse aardrijkskunde is niet altijd zo logisch. In Nergenshuizen staan ook huizen, dat klopt ook al niet.

Kijk je naar rechts (het noorden) dan zie je de enorme bedrijvigheid van het Europoortgebied. Kijk je naar links, dan zie je een onmetelijke vlakte aan zandstrand en duingebied.

Kijk je recht voor je uit, dan zie je Engeland. Maar dat laatste is slechts theorie. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Rondje Oostvoorne”

  1. Je kunt ook blijven zitten in de Fast Ferry, dan maakt ie een rondje van een uur en kom je daarna terug in Hoek van Holland. Als ik het goed begrepen heb, tenminste. Voor luie mensen die niet van fietsen houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.