Silly Walks in Spijkenisse

De mensen vragen mij wel eens: "Henk, kom jij wel eens in Spijkenisse?" Dat zal ik jullie zeggen. Sinds we in Delft wonen fiets ik elke maand wel een keer door Spijkenisse. Het was ooit een dijkdorp, maar nu is het een satelietstad van Rotterdam, met torenhoge flats lans de Oude Maas. De plaats staat zelfs vermeld in skyscrapercity, een internationale site waar je hoge nieuwbouw terug kunt vinden. 

Spijkenisse heeft de eenzame toerist weinig te bieden. Maar sinds 2018 bevindt zich hier een bijzonder zebrapad. Het idee kwam via John Cleese, die in Monty Python het Ministry of Silly Walks opgericht. Op diverse films is hij te zien met tal van bijzondere loopjes, die navolging verdienen.

Al vanaf de eerste uitzending van Monty Python (waarin John Cleese deze loopjes uitvoerde) had ik de onbedwingbare neiging om bij zebrapaden op deze manier over te steken.

Tineke vond dan 'dat ze er niet bij hoorde'. Maar tegenwoordig doet ze ook mee...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Silly Walks in Spijkenisse”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.