Naar de bollen (3)

Bij Katwijk overwoog ik terug te fietsen naar Delft, maar ik kon de stuurbekrachtiging van mijn fiets niet vinden. Dus sijkelde ik verder naar het noorden.
Bollenvelden bij Noordwijk

Na op de Willem van den Bergh een vrijend stelletje tot de orde geroepen te hebben fietste ik verder naar Noordwijk.Voorbij het gesticht bevinden zich bollenvelden. Dit is de zogenaamde geestgrond, en zoals we van de lagere school weten is geestgrond geschikt als bollengrond. Er blijft weinig bollengrond meer over, want Katwijk en Noordwijk zijn bijna aan elkaar vast gebouwd.

Helemaal onopgemerkt ben ik hier niet gebleven. Er passeerde namelijk een bericht op Twitter: “Ben jij die goed uitziende man met een grijs-wit baardje, gezond gebruinde huid, sportief gekleed, ik gok rond de 60 jaar, en fietste jij dinsdagavond in de richting van Noordwijk?” Ja, dat was ik!

De vuurtoren van Noordwijk aan Zee

Ik weet niet of jullie Noordwijk kennen. Misschien wel vanwege het vroegere logeeradres van het Nederlands elftal, één van de vele plaatselijke hotels. Katwijk was de badplaats voor de gewone man (m/v) en in Noordwijk logeerden de rijkere mensen, dus ook de betaald voetballers. Het was dus meer een voorname badplaats. Dat kun je nog steeds zien aan de gebouwen.

Noordwijk aan Zee is de badplaats, met een lange winkelstraat met bijna bij de Boulevard de Visserskerk. Ik dacht dat je op de Boulevard wel Jeu de Boulevard zou kunnen spelen, maar het blijkt dat het toerisme meer op de Duitsers dan op de Fransen is ingesteld. Er zijn ook Zimmer Frei.

Over de Boulevard fiets ik tegen de wind in naar het duingebied ten noorden van Noordwijk. Je zou denken dat het hier zwaar fietsen is, maar er staat veel struikgewas. Het is een prima windsingel, dus zonder veel moeite kom ik bijna bij de grens met Noord-Holland uit.

Het moet natuurlijk niet te gek worden. Straks slaat de Avondklok en moet ik weer net doen of ik een pizzabezorger ben. Ik besluit dat ik hier maar eens een bocht naar rechts moet maken. Dat betekent: de polders in. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.