Supermaan

Dinsdag kwam om 21.44 uur de supermaan boven de horizon. Tenminste: dat was ons beloofd.
Opkomst van de maan langs de Schie

Het weer zat mee: het was helder. De bebouwing zat tegen. We wonen in het meest dichtbebouwde deel van Nederland.

We moesten dus een eindje fietsen om de supermaan te kunnen begroeten. Hij was groot en zag er geel en zelfs oranje uit.

Supermaan, detail

Mijn fototoestel kon dat allemaal niet bevatten. Een kleine compactcamera kan niet alles in huis hebben. Maar ik heb een poging gewaagd.

Dus hierbij twee pogingen om toch iets van de sfeer van de supermaan vast te leggen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Supermaan”

  1. Toch mooie foto´s.

    De avond te voren dacht ik nog: Wat is die maan vanavond groot. Groot en wit stond hij recht voor mijn raam. Een stukje verderop, dat wel. Maar op de avond van de aangekondigde supermaan was die maan veel minder opvallend aanwezig. Leek zelfs minder groot. Eigenlijk heel gewoontjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.