Plassen tegen de kassen

Er was in de media aandacht voor de manier waarop in Amsterdam Koningsdag werd gevierd. Daarom vielen andere delen van Nederland buiten de boot.
Koningsdag in het Westland

Ik maakte een foto van Koningsdag in het Westland. Vele groentenpramen werden ingezet als drijvende podia voor luid zingende en hossende (vooral) mannen. Naast deze boten zag ik ook drijvende groene kratten in het water.

Als je veel drinkt moet je doorgaans ook veel plassen. Daarom lasten diverse schippers een plaspauze in. Plassen doe je in het Westland natuurlijk niet tegen een boom.

Als je tegen de kassen gaat plassen ben je ook meteen bezig de ramen te wassen.  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Plassen tegen de kassen”

    1. De achterlijkheid van het Nederlandse volk neemt steeds ernstigere vormen aan. Corona of niet, we moeten en zullen feestvieren “want daar hebben we recht op”!
      Je zult maar zo’n arme luis zijn die in een ziekenhuis werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: