Grootste tulpenvaas ter wereld

Hét icoon van Royal Delft is een tulpenvaas uit de Gouden Eeuw. In die tijd waren tulpen goud waard. Met de handel in tulpen werden miljoenen verdiend.

In een park aan de rand van Delft heeft de Stichting Landart deze vaas na laten bouwen.

Hij is nog wat groter dan het origineel. De vaas (‘tulpenpiramide’) is namelijk maar liefst twaalf meter hoog. Het lukte me gisteren niet om er een paar tulpen in te zetten.

De vaas is helemaal met de hand beschilderd door medewerkers van Royal Delft. Eerst hadden twee medewerkers van de gemeente er wat blauws op geschilderd, maar dat moest over.

Er zijn nog maar een paar mensen die op deze manier kunnen schilderen. Ik ben benieuwd hoe het interieur van de huizen van die medewerkers er uit ziet. Met een delftsblauw behangetje? 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Grootste tulpenvaas ter wereld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.