Krukfiets

Ik wil het niet over mijn lichamelijke ongemakken hebben. Zoiets hoor je niet publiekelijk te bespreken. Maar ik vertel iets over vroeger. De zieligheidsindex van die periode is inmiddels wel verjaard. 

Zoals al meerdere malen vermeld was in in de winter van 2011 van mijn sokken en mijn Gazelle gereden door een Duitse wegpiraat. Je denkt met sneeuw onderuit te gaan door de gladheid, maar je wordt geveld door de bumper van een automobiel. Vanaf die dag was ik mijn bewegingsvrijheid kwijt.

Wegversperring. Koeien blijken niet gevoelig voor een duwtje met krukken van Duitse makelij. Dus ik liep hier fietsvertraging op…

De rolstoel vond ik een onmogelijk gevaarte, dus na zes weken op vier wielen besloot ik het maar weer eens op twee wielen te proberen. De dokter vond dat gevaarlijk, maar zonder fiets is Henk niets. Ik onttrok me dus aan het toezicht van de dokter en kocht een fiets met lage instap. Daar werden twee krukken op bevestigd.

Op die fiets fietste ik steeds verder heen. Dat ging niet vanzelf. Tijdens één van de eerste ritten fietste ik een tunneltje in, maar ik had geen kracht genoeg om weer naar boven te fietsen. Gelukkig was de brandweer in de buurt aan het oefenen. De mannen hebben mij gered en een zetje gegeven zodat de vaart er weer in kwam.

Drie maanden later vatte ik moed bij de dokter en vroeg hem of ik misschien ook weer een keer mocht gaan proberen om te fietsen. Hij zei 'liever niet, maar als u het niet kunt laten houd ik u niet tegen'. De fietsteller stond op dat moment op 1741 km. Maar dat heb ik hem niet verteld. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

6 gedachten over “Krukfiets”

  1. Alles goed en wel, maar hoort Henk50 dit jaar bij de Koninlijk Goedgekeurden? Als kroon op zijn mondige werkzaamheden, of hoort hij bij de 283 die zijn gesneefd tijdens het selectieproces? Of; nog erger, heeft niemand de moeite genomen een voordracht voor hem in te dienen?

    Hij is in ieder geval grappiger dan die ongebreidelde Claudia. En zou Olga commandeur zijn gemaakt, of bleef ze gewoon Commandeur? Vergelijk dat met Major Marjor Major Major uit Catch 22.

    In zijn geval zou ik het onrecht tandenknarsend aanzien. Dinsdag is niet meer wat het geweest is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.