Zandstralen op een koud strand

Wat had ik het gisteravond een partijtje koud! Eigenlijk had ik een winterjas aan moeten trekken. Maar als er voor je huis mensen in T-shirt en korte broek hardlopen denk je daar niet zo aan. 

Ik was nog een rondje gaan fietsen. Een vierkantje lukt zelden. Er stond een straffe noordenwind. In de zon was het goed te doen. Maar in de schaduw en pal tegen de wind in werd het toch wel even wat frisser.

Het stille strand van Scheveningen

Om onduidelijke redenen kwam ik in Scheveningen uit, terwijl ik had bedacht dat ik wel weer eens een rondje Rotterdam kon doen.

Scheveningen bleek een verstild dorp te zijn aan de oever van de Noordzee. Er staan veel hoge huizen (die worden hier ook wel flatgebouwen genoemd), maar kennelijk waagde niemand zich op straat.

Ik dacht dat ik ter verhoging van de feestvreugde en ter compensatie van een vegan maaltijd wel een kroket kon scoren. Niet om hem op te eten, maar om mijn handen te warmen. Helaas: alles zat dicht. De hele Boulevard was uitgestorven op één verliefd stelletje na dat zich allesbehalve coronaproof aan elkaar opwarmde. Zoiets moet verboden worden.

Het strand bood een goede mogelijkheid om me te laten zandstralen. Met zoute lippen en schoenen vol zand verliet ik de Boulevard. Op een thermometer stond dat het vier graden was. Geen wonder dat ik het toch wat aan de frisse kant vond. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Zandstralen op een koud strand”

  1. Dag Henk, Vandaag op de e-bike gestapt op weg naar B, die 2 dagen niet bereikbaar en misschien verhuisd was. Het was een goed bezoek, heerlijk, het gaat de goede kant op. Ik kon ( en mócht) hem helpen met weer een interne verhuizing. Ik hou van die plekken en B verstaat ook de kunst om zich tussen zulke typen te bewegen. Ik zit vol verhalen, en heb ook nog meer hoop dat er een positieve uitweg uit deze toestand kan zijn.

    Groet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.