5 G en de hel

Filemon Wesselink heeft in het programma Filemon een nieuwsgierige manier van vragen stellen. Hij gaat niet de confrontatie aan. Hij wil weten wat mensen beweegt. 

In het programma Filémon en de complotten duikt hij in de wereld van mensen die in complotten geloven. De eerste uitzending ging vooral over 5G.

Een echtpaar (met drie jonge kinderen) in Maastricht beweert doodziek te worden van de 5G straling. Beiden hebben continu een meter bij zich om de straling te meten. Dat is eigenlijk niet nodig. Ze voelen het zelf wel. Op een bepaald moment grijpt de man naar zijn borst. Hij heeft het erg benauwd en pijn in zijn borstkas. Dat komt doordat hij nu in de buurt van een zendmast is.

Voor het gebouw waar de 5G zendmast staat staat een deels verdord boompje. ‘Kijk!’ zegt de man, ‘dat is de invloed van 5G’. Is er ook niet een andere verklaring mogelijk? ‘Dat zou kunnen’ zegt de man, ‘maar ik weet wel zeker, het is de invloed van 5 G. Alleen zien de meeste mensen dat niet.’

Straalt de man nog een zekere mate van bourgondische gemoedelijkheid uit, zijn vrouw is bijzonder stellig in leven en leer. De wereld wordt een complete hel waar niet meer in te leven valt.

Een paar weken later belt Filémon de man op. Hij wil niet meer meewerken aan het programma. Zijn meet-apparatuur had niet gewerkt tijdens de opname en daar zocht hij een verklaring voor. De dag er vóór was de meter nog heftig uitgeslagen toen hij in de buurt van de 5 G mast stond, de dag erna ook weer, maar niet op de dag van de uitzending. Wat was er aan de hand?

Filémon vraagt zich af of er niet een defect was aan de meter, maar dat achtte de man zeer onwaarschijnlijk. Hij had een andere verklaring. De 5G mast was uitgezet tijdens de opname. Niemand van de kijkers mocht namelijk weten dat er zoveel straling was. Alle media worden namelijk beheerst door de staat die nauwe banden heeft met het World Economic Forum en met Bill Gates.

Filémon meldde dat hij als verslaggever alle ruimte krijgt om opnames te maken. Hij had toe kunnen voegen dat de staat ook niet zijn agenda controleert (hoewel: met die agenda’s van Google weet je dat natuurlijk niet). Je zou kunnen zeggen: tijd voor een nieuwe opname. Nee, daar wilde de man niet meer van weten. Hij liet niet de ruimte voor een tweede opname, want dat was allemaal doorgestoken kaart.

Inmiddels bleek het echtpaar uit elkaar te zijn gegaan. Volgens de man was het geen doen om als twee mensen die zó bezig zijn met 5G en aanverwante risico's voor de samenleving onder één dak te wonen. Over de kinderen maak ik me trouwens de meeste zorgen. Die groeien op (om de moeder te citeren) in een hel.  

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “5 G en de hel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: