De samenleving onder hypnose (2)

Gelukkig bleek niet iedereen zo bevattelijk voor de hypnotiserende verhalen van Mark en Hugo. Sommige mensen bekeken de zaak van alle kanten. Dat zijn de werkelijk verlichte geesten in de samenleving, zoals de hypnotherapeuten. Zij doorzagen de technieken van de overheid al snel en hadden door dat het allemaal niet OK was.

Maar ja, als je zo’n verlichte geest bent en je hebt ontdekt wat er wérkelijk aan de hand is en je wilt dat ook aan anderen vertellen: dan begrijpen die anderen dat niet. Hoe komt dat? Die anderen zijn nog steeds in een toestand van hypnose. Dus geloven ze in een waarheid die geen waarheid is. Ze geloven nog steeds in een dodelijk virus dat iedereen dood maakt.

Eerlijk gezegd ben ik nog nooit iemand tegen gekomen die denkt dat covid-19 iedereen dood maakt. Ik ken wel kwetsbare mensen die extra voorzichtig zijn. Volgens mij zijn de brievenschrijvers hier behoorlijk aan het ‘framen’. Maar ja, dat mag. Zij mogen deze techniek wél gebruiken, want ze zijn hypnotherapeut.  

Een boodschap van liefde

“Wij als hypnotherapeuten vinden het heel belangrijk dat mensen dit begrijpen, omdat juist deze kennis weer kan leiden tot verbinding.” Dat is toch ontzettend fijn, deze boodschap van liefde. De verlichte geesten hebben begrip voor de mensen die zo ver nog niet zijn. Dat zie je ook bij sekten die de liefde prediken. Ik begrijp dat je het moeilijk hebt, ik geef je de tijd om tot de waarheid te komen. Dat is een soort van vriendelijke boven-positie. Daarmee kun je mensen ‘framen’,  ze gaan je vriendelijke suggestie geloven,

Nu de maatregelen steeds gekker en buitenproportioneel worden zie je als vanzelf steeds meer mensen denken: “hé, huh”??? Dat is vaak het moment waarop ze uit deze massahypnose komen.

De woordkeuze voor de term  ‘buitenproportioneel’ is een vorm van 'framen'. Ook ik vraag me af of de maatregelen wel allemaal passend zijn. Maar ik gebruik niet het standaard-woord 'buitenproportioneel' omdat dit bij veel mensen te gemakkelijk een verkeerd beeld geeft. 

Wanneer ben je gehypnotiseerd?

Je bent IN hypnose bent als je gehecht bent aan jouw eigen verhaal en dat verhaal ziet als de énige waarheid.

Als ik het zo lees verkeren bijvoorbeeld de heren Willem Engel en Jeroen Pols van Viruswaarheid in een permanente toestand van hypnose. Ze hebben al een jaar lang hun standpunt niet gewijzigd, het is de enige waarheid. Het virus is een gewoon gripeje, het was al in de zomer het land uit, de ziekenhuizen staan voor een groot deel leeg en er overlijden alleen mensen aan onderliggend lijden. Gelukkig zijn er nu verlichte hypnotherapeuten die hen willen helpen om uit deze hypnose te komen.

Geen radio, geen TV, geen krant

Hoe kom je eruit? STOP MET KIJKEN EN LUISTEREN NAAR DE HYPNOTISEURS! ZET DE TV/RADIO UIT EN LEES GEEN KRANTEN MEER.

Dit is werkelijk een heel bijzondere move! Ze roepen eerst op om het nieuws van twee kanten te bekijken. En nu opeens mag dat niet meer. Dus struin alleen de fabeltjes-fuik op internet af. Er was een onderzoek waaruit naar voren kwam dat 80% van het nieuws over corona op internet zeer kritisch is over de ernst van corona en de maatregelen en dat dit nieuws komt van 5% van de beschikbare sites. Oftewel: een kleine groep heeft bijna heel internet over genomen.

Wie wordt er gehypnotiseerd?

Als je alleen internet volgt krijg je dus zeer beperkt informatie. Het betekent dus – als ik de redenering van deze veertien hypnotherapeuten volg – dat ook de mensen die deze berichten volgen geen informatie van twee kanten ontvangen. Ze worden bang gemaakt voor de overheid, voor Big Pharma, het World Economic Forum en voor The Big Reset. Door die angst komen ze in een toestand van hypnose terecht. Dat leidt tot ontkenning: kenning terecht: het virus is maar een gewoon griepje.

Om maar weer even herhalend te citeren: “De herhaling van deze zinnen, de woorden in overtreffende trap, de koppelwoorden en de manier waarop zij zinnen afbuigen zorgen ervoor dat het opdrachten worden die direct in ons onderbewustzijn (kunnen) belanden.” Kijk maar eens naar die ellenlange video’s aan verbaal behang van bijvoorbeeld Blue Tiger Studio’s.

Natuurlijk zijn deze veertien hypnotherapeuten verlichte geesten. Ze dwingen niemand om een ander verhaal te geloven. Het blijft allemaal een boodschap van liefde. Je mag kiezen voor het verhaal waar je het meest gelukkig en blij van wordt. Gelukkig maar...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.