Volle maan

Volgens internet zou de maan gisteren om 19.47 uur ter hoogte van Utrecht opkomen. Dus fietste ik hem een eindje tegemoet.
Maan bij Rodenrijs

In de buurt van Delft is veel hoogbouw en er is veel lichtvervuiling. Dus het was nog even zoeken naar een geschikte plek om de maan te ontmoeten. Bovendien bleek hij (m/v) vertraging te hebben opgelopen. Pas om 5 over acht plaatselijke tijd verscheen de maan boven Rodenrijs en boven het maaiveld.

Bij Oude Leede is een uitzichttoren die zicht biedt op de Ackerdijkse Plassen. Die toren heb ik beklommen teneinde de maan te kunnen fotograferen. Helaas bleek de toren wat te wiebelen als gevolg van de wind. Het was onmogelijk om een stille foto te maken met een sluitertijd van 30 seconden.

Maan boven de Ackerdijkse Plassen

Daarom daalde ik weer af. Even verderop was een hek dat toegang bood tot een weiland. Dit hek was gemaakt van massief eikenhout uit Oisterwijk, danwel van een andere krachtdadige houtsoort. Dat hek bood voldoende stabiliteit om een foto met een lange sluitertijd te maken.

Om even na half negen fietste ik weer terug naar Delft. Pas na het begin van de Avondklok was ik weer thuis. Er waren in onze studentenstad nog genoeg mensen op straat om niet meteen op te vallen als illegale wetsovertredende fietser. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Volle maan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.