Kippige Haan

Ik ben De Haan van Alblasserdam. Waar ik ga of sta, ik heb overal voorrang. Die oude man op de fiets, die moet maar even wachten. Ik moet mijn vrouwen een beetje in de gaten houden.

Wat zegt u? Ben ik kippig? Zie ik het allemaal niet meer goed. Welnee, man, je werkt toch niet bij Specsavers?

Ik ga geen bril op zetten! Ik heb gewoon altijd voorrang. Laat die oude man op die fiets maar even wachten. Daar ben ik De Haan van Alblasserdam voor!

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Kippige Haan”

  1. Zeker. Maar dat kwam natuurlijk omdat bewoners van Leiden destijds het geduld wilden opbrengen om de eigen snelheid aan te passen. In Leiden heb ik de mensen ervaren als erg geduldig, rustig en vriendelijk. Als gehaaide Amsterdamse moest ik daar aan wennen. Bij de bakker in Amsterdam moest ik opletten dat niemand voordrong. In Leiden was het ineens een beetje raar om zo op je strepen te staan. Ik ben daar erg onthaast.

  2. Over de Leidse grachten liepen regelmatig een paar zwanen.
    Logisch. Er was een weg aangelegd door zwanengebied.
    Lopend, fietsend of in de auto, geen Leidenaar die daar een punt mee had.
    Je wachtte gewoon. Zwanen hadden voorrang.

    Ik woon er niet meer en zie het niet meer. Ik heb gehoord daar iemand op het idee is gekomen dat die zwanen een gevaar vormen en het verkeer hinderen. Ze zijn verwijderd uit de gracht. Ik hoop dat het niet waar is, want de zwanen regelden de verkeerssnelheid en zorgden ervoor dat niemand keihard over de singel scheurde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.