Het geheim van het Binnenhof

Gisteren moest ik naar de supermarkt, maar ik miste een afslag. Het fietspad was afgesloten. Daardoor kwam ik op het Binnenhof terecht. Dat is ook niet zo ver van ons huis.

Op het Binnenhof was van alles te beleven. De politieke wereld was enigszins ontregeld als gevolg van een besluit van de rechtbank dat de avondklok nieuwe batterijen nodig had.

Ik maakte rond het Binnenhof een paar foto’s, omdat ik zowaar aan het puzzelen ben geslagen. Een 3 D- puzzel van het Binnenhof. Geheel in mijn eigen tempo. Het hoeft niet, maar het mag wel.

Ergens in deze buurt is een geheim, maar het staat niet op de foto…

Een deel van die puzzel snapte ik niet: hoe zitten die gebouwen aan de achterzijde van de Ridderzaal eigenlijk in elkaar? Het is namelijk een enorm architectonisch rommeltje. Alsof iemand aan het hakken en zagen sloeg, daarna een tweede daar weer wat tegenaan zette, enzovoorts.

Dus maakte ik een paar foto’s met mijn telefoon. Toen kwam er een meneer van de beveiliging aan. Ik moest mijn foto’s laten zien. Ik dacht eerst nog dat ik een prijswinnende foto had gemaakt, maar zo ver gingen zijn competenties niet. over. Ik had mogelijk een object op de foto gezet wat niet op de foto gezet had mogen worden.

Ik wilde nog weten wat ik mogelijk op de foto had gezet wat ik niet op de foto had mogen zetten. Maar dat wilde de meneer van de beveiliging niet zeggen, want dan was het geen geheim meer.

Ik denk dat ik nog een hele reeks foto's moet gaan maken. Op de foto die vervolgens gewist moet worden staat het geheim. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Het geheim van het Binnenhof”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: