Wandelende fietser

Jullie houden het niet voor mogelijk, maar ik heb het op een lopen gezet. Sinds zondag ben ik aan de wandel geslagen.

Het begon een beetje perongeluk. Ik moest naar de brievenbus. Die is 70 meter van onze zijdeur. Meestal pak ik dan de fiets, maar dat leek me wat te glad. Dus ging ik lopend naar de brievenbus. En toen ik eenmaal liep, ben ik verder gaan lopen. De totale afstand bedroeg 4790 meter. 4790 meter! En dat voor een man die vaak zingt: ‘Welzalig de man die niet wandelt!’

Trompetstraat met zicht op de Nieuwe Kerk

Maar ja, toen was het hek van de dam. De volgende dag liep ik nog verder weg van huis. Ik moest naar de apotheek vanwege pillen en poeiers. Ook moest ik nog een andere boodschap doen. Maar het uiteindelijke doel was de Plus-markt.

Er was namelijk een aanbieding bij de Plus-markt in de Bomenbuurt. Die buurt wordt afgebroken, want er staan teveel bomen. En er staat dus nog een Plus-markt.

Ik liep weer helemaal mijn eigen onlogische route en daardoor kwam de stand uit op 8300 meter.

Een meevallende man bij een uitgelaten vrouw.

Nieuwe Kerk en het stadhuis van Delft

Vreemd genoeg was het dinsdag slechter wandelweer. Nou ja, het weer ging nog wel, maar de straten waren minder begaanbaar. De platgetrapte sneeuw was nu ijs geworden. Zelfs de spikes om mijn schoenen hadden daar niet altijd grip op. Vier keer maakte ik een gevaarlijke schuiver. Nochtans en desalniettemin wandelde ik de benen uit mijn lijf: 10.140 meter. Ik vond dat ik daarmee wel een kroket had verdiend, maar de krokettenwinkel was vanwege corona gesloten.

De voorgaande wandelingen waren in de duisternis. Gisteren was ik onderdeel van de uitlaatservice. Eerst moest Tineke worden uitgelaten. Ik vind dat vrij gevaarlijk, want ze denkt dat ze aan mij houvast heeft. Maar als zij valt, val ik natuurlijk mee. Een meevallende man bij een uitgelaten vrouw.

Daarna moest ik dochter N ook uitlaten. Zij vond dat ze mij moest uitlaten. Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Ik heb gisteren niet zo ver kunnen lopen. Uiteindelijk heeft de Strava 7890 meter aan mijn wandelboekje toegevoegd.

Zo zie je maar weer. Zelfs op hoge leeftijd kan een mens nog veranderen... Nu nog oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Wandelende fietser”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.