Stadhuis van Delft

Je houdt het niet voor mogelijk. Henk50 heeft een oude hobby nieuw lezen ingeblazen.

Vorige week ben ik begonnen aan het in miniatuur bouwen van het stadhuis van Delft. Nee, geen eigenhandig hakken en zagen. Daarvoor ben ik in 1950 niet in de wieg gelegd. Al snel bleek namelijk dat ik met twee linkerhanden geboren was.

Stadhuis van Delft als 3-D puzzel

Het stadhuis van Delft is dan ook gewoon een bouwplaat. Tegenwoordig heet zoiets een 3 D puzzel. Er komt geen lijm meer aan te pas. dat is jammer, want van de vluchtige stoffen in de lijm werd ik meestal nogal vrolijk.

Vroeger bouwde ik van alles, maar het liefste zette ik gebouwen in elkaar. Geen militaire voertuigen, zoals sommige van mijn leeftijdgenoten.

Een tijdje geleden zag ik dat het oude stadhuis van Delft als 3 D puzzel op aarde verschenen was. Ik dacht dat dat misschien een leuk project zou zijn. En toen ik de drukproef van het boek had gecorrigeerd dacht ik: ‘ik ga nog eens proberen of ik zo’n bouwplaat in elkaar kan flansen’. En ben inmiddels over de helft.

Delft heeft een bijzonder prettige en toegankelijke burgemeester: Marja van Bijsterveldt. Met dt, want het is 'zij veldt'. Als ik nu nog een minituurfotootje van haar heb kan ik haar als extraatje achter het raam plakken. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Stadhuis van Delft”

 1. Dag Henk,

  Wat knap van jou! En dat met twee linkerhanden… Wij hebben hier het Kremlin een keer aangeschaft voor zoon Erik.

  Mijn broer Arend hoorde ik meestal over oorlogsvliegtuigen. Messerschmitt , Spittfyer. Dat breidde zich uit tot maquettes maken, zoals de Normanische kust. Hij was alijd al erg precies. Zodat de epauletten op de schouders van de soldaten die daar gedropt werden , allemaal klopten. Hij was dinsdag jarig en met hem zijn ook details van vroeger zeer exact op te halen per telefoon.

  Je blog over de wilsonbekwamen bepaalde me weer bij de Broer Bert in den Haag. Je kunt ook als intelligent mens met een zeker gebrek in relaties, zo ingepakt worden in een relatie, in dit geval met een huurder, de Pool Erek, Die al 4 jaar in je kleine benedenwoning een kamer heeft, dat je alleen maar probeert te overleven. Ik ga niet opsommen hoeveel en welke soorten grensovertredingen deze man maakt die Bert over zich heen laat komen. Zonder hulp, want hulp berekent dat je Problemen krijgt met die huurder. Al ons roepen, hulp beloven als hij de stap zet, helpt nog niet.

  Ik ken zijn huisarts niet. Hij wil daar wel heen, maar alleen, zou een afspraak maken, maar had het te druk met toch proberen zijn ZZP werk voor TNO, waar hij een voorschot van kreeg, te doen. Dus niet gedaan. Maar zijn hoofd doet het niet meer goed en hij wankelt op zijn benen.

  Het wijkteam Mooi is gisteren door Schoonzus Adrie gebeld. Niet goed naar haar geluisterd. Doorverwezen naar Juridisch loket. Maar daar is Bert al onverricht ter zake een keer naartoe gegaan tijdens de 1e crisis begin januari. Er zouden 4 mannen hem beet moeten pakken en hem ontzetten uit de bedreiging van en de verstrikking met de Poolse Bendes. Of stevige Engelen.

  Deze morgen weer mijn wekelijkse wandeling met een buurtgenoot, al 10 jaar doe ik dat. Altijd ontdekken we nieuwe situaties of schoonheid in dat stukje natuur, zo vlak naast Plaswijck.

  Hartelijke groet, Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.