Zondige kater

Ringo is een brave huiskater. Hij doet goed zijn best om het leven in het huis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Een groot deel van de dag brengt hij slapend door.

Waar hij slaapt, dat is nog een verrassing. Dat wisselt om de week. Een week stoel 1, een week stoel 2, een week op de bank, dan een week op stoel 3 en dan maar weer stoel 2 en ook wel eens stoel 4 onder de tafel.

Waar hij plast is ook een verrassing. Meestal is het in de kattenbak of er net naast. Hij plast weliswaar zittend, zoals dat ook bij mannen eigenlijk moet, maar hij heeft niet altijd door waar zijn achterkant is. Zijn kop is binnen, maar zijn achterkant is nog buiten. Dat moet je als kater maar net in de gaten hebben.

Ringo watert ook op het balkon. Dat kan gebeuren als je niet naar binnen kunt. Er stond ook een kattenbak op het balkon, maar die werd door Ringo afgekeurd omdat een buurtblaaskater daar ook op plaste.

En een enkele keer plast Ringo ook op een andere plek in huis. Dat gebeurt soms maanden niet en soms opeens een paar keer wél. Waar en wanneer: dat blijft een soms onaangename verrassing. En waarom hij dat doet: geen gedragsdeskundige die het je kan vertellen. Ringo zelf ook niet trouwens. Hij is nog in speltherapie geweest, maar dat hielp ook niet.

Op de foto doet Ringo iets wat hij van het vrouwtje niet mag. Water vissen uit de vaas valt op zichzelf nog wel te tolereren. Maar soms kiepert de vaas om en dan heb je een waterballet. Dan wordt het vrouwtje even boos op Ringo. Hij snapt er niks van. Ik mag toch wel een beetje naar water vissen?

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Zondige kater”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.