Sneeuwfietsen

Helaas nog steeds geen sneeuw. Anders was ik natuurlijk direct weer op de fiets gestapt voor één van mijn grootste hobby's: het sneeuwfietsen.

De winter van 2010: dat was nog eens een winter. Toen heb ik heel wat kilometers door de sneeuw gefietst. Ik had zelfs sneeuwbanden op mijn fiets laten zetten.

Sneeuwfietsen in de Egmondermeer bij Alkmaar

Favoriet was het fietsen door Duitsland. Daar ben ik ondanks de sneeuwbanden ook een paar keer flink onderuit gegaan. Uiteraard op verlaten weggetjes waar verder niemand kwam. Als ik was blijven liggen had een Sint Bernhardshond mij mogelijk bij bewustzijn moeten brengen met warme chocomel met rum.

Toen was ik nog geen zestig en nu ben ik 70 plus. Dus het is de vraag of het nog wel zo verantwoord is om het op die manier spannend te maken. Misschien moet ik wel wat dichter bij huis blijven. Maar mogelijk valt er deze winter in Delft ook helemaal geen sneeuw.

De foto maakte ik destijds ook dicht bij huis. In de polder Egmondermeer bij Alkmaar. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: