Engels pluksel

Toen ik vanwege een omgeval in de kreukels lag schreef de thuiszorg Engels pluksel voor. Dat was ik alweer helemaal vergeten. Het was jaren geleden... Hadden we dat - ondanks de Brexit - dan nog in huis?

Onze schoondochter (en verpleeghuisarts) C wist meteen raad voor mijn gekreukelde wettige huisgenote. “Engels pluksel!””Waar heb ik dat ook alweer?” zei Tineke.

Ik moest diep nadenken waar ik die naam van kende. Maar Tineke trok meteen drie geheugenladen open: 1) ze wist wat engels pluksel was, 2) ze wist dat we dat in huis hadden én ze ging in de derde geheugenlade na waar dat pluksel zich zou kunnen bevinden.

Ondertussen waren wij ook nog verhuisd. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat de verhuisauto gevuld was geweest met Engels pluksel. Maar dat was dus helemaal uit de Kop van Noord-Holland mee verhuisd naar de regio Haaglanden. En waar in huis zou het dan moeten liggen?

En ja hoor: na raadpleging van enkele laden in huis kwam er zowaar Engels pluksel tevoorschijn. Precies haar vader: 'Beter mee verlegen, dan om verlegen.' Inderdaad, zo'n tien jaar later kwam het goed van pas...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Engels pluksel”

    1. Engels pluksel is een verbandmateriaal dat aan de ene kant glad geweven is en aan de andere geruwd en daardoor zacht en pluizig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: