Kerkdienst

Het is lang geleden dat we gewoon naar de kerk konden. In de zomer hebben we regelmatig kerkdiensten bezocht, maar sinds de nieuwe lock-down kan dat weer niet. 

Er zijn wel twee maal op een zondag online-diensten met alleen de koster, het beamteam, de dominee, een ouderling en de muziekgroep in de kerk.

Zo’n kerkdienst geeft wel de mogelijkheid om een dienst eens anders op te zetten. Zo keken we met Oudjaar een dienst van buiten onze eigen gemeente.

Dit was de oudjaarsdienst met een bevriend predikant, ds. Peter Roosendaal van ‘Het Anker’ in Lelystad.

De schaapjes op de voorgrond keken vol aandacht naar de dienst 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Kerkdienst”

  1. Ook de online dienst is niet risico vrij. Bij opnames voor een online kerkdienst in Biddinghuizen zijn vorige maand tien mensen besmet geraakt met corona. Twee van hen zijn overleden aan de gevolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.