Er komt een goede reden om vaccinweigeraar te zijn

Vaccinweigeraars hebben bijna een valide argument om zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat meldt de Vereniging van Nederlandse Complot-en Doofpotdenkers (VNCD). 

“In de afgelopen maanden is intensief overleg gevoerd met gelijkgestemden. Hierbij is een lijst met potentiële argumenten opgesteld en is gezocht naar een plausibele onderbouwing. We zijn nu zo ver dat één van de argumenten steekhoudend lijkt”, zegt woordvoerder Sven Ruyzemans.

Uit onderzoek blijkt dat 18% van de bevolking zich niet wil laten vaccineren. Ze hopen begin januari te beschikken over één valide argument. De VNCD wil nog niet zeggen om welk argument het precies gaat.

Ruyzemans: “Er wordt op dit moment gedegen onderzoek gefingeerd. Zodra dat is afgerond zullen we onze conclusies presenteren via Facebook”.

Met dank aan: Nieuwspaal, 28 december 2020

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Er komt een goede reden om vaccinweigeraar te zijn”

  1. Iedereen is natuurlijk vrij te denken en schrijven naar eigen goeddunken, maar kwalijk vind ik wel dat op de website van dit initiatief wordt gesuggereerd dat kerken verplicht OPEN zijn. Dat wordt dan niet door onze regering verplicht, maar door een hoger gezag. Hiet te lezen in de on-line versie: https://issuu.com/ontzagwekkendnieuws/docs/on_magazine

    Het verbaast me altijd, de mensen die zelf even kunnen bellen met het hoogste gezag en daaraan de autoriteit ontlenen om geboden en verboden aan anderen voor te schrijven, die kennelijk niet over die speciale telefoonlijn beschikken.

  2. Bij de reclamekrantjes zat vandaag een glossy magazine, volledig gewijd aan de corona plandemie, het complot, religie en bijbelse voorspellingen die bewijzen dat de corona ontkenners gelijk hebben.

    Zelf ben ik niet zo bijbelvast, dus eigenlijk kan ik de juistheid van de bijbelcitaten niet beoordelen. De schrijfstijl deed me sterk aan jehova´s getuigenissen denken. Maar ik vond het op zijn minst opmerkelijk, het magazine Eyeopener.

    Ik ben nieuwsgierig of die glossy door heel Nederland is verspreid, of dat hier sprake is van een lokaal initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: