Kenmerken van een complottheorie (6)

Veertig jaar na de dood van John F. Kennedy werd er via een computer-animatie een nieuw licht op de zaak geworpen. De schutter stond niet op de vijfde verdieping van het gebouw, maar achter het raam van de zesde verdieping. Dus de moordenaar kon niet Lee Harvey Oswald zijn. Het moest iemand anders zijn geweest. Wie stond er op de zesde verdieping?

David Kirby gebruikt in de documentaire This is not a Conspiracy Theory tal van voorbeelden uit de filmwereld. Wat films doen is de realiteit vertekenen, maar dan op zo’n manier dat het net echt lijkt en dat je er in meegezogen kunt worden. Dat gebeurt met complottheorieën. Ze zijn nét echt, je kunt er in meegezogen worden. Het zijn films die vooral de toekomst aan jou willen voorspellen.

De film Sliding Doors gaat over een vrouw die in het ene deel van de film net op tijd de metro binnen stapt (terwijl de deuren al dicht gaan). In het andere deel van de film is ze een seconde later: ze mist net de metro. Vervolgens volgt de film de levens van de vrouw die nét de metro haalde en (dezelfde) vrouw die net de metro miste. Eén minimale gebeurtenis binnen één seconde kan leiden tot een totaal verschillend verhaal.

Het probleem is - aldus David Kirby - dat we maar moeilijk kunnen aanvaarden dat een kleine gebeurtenis een wereldschokkend effect kan hebben. Dat een paar mensen in Wuhan ziek worden van het eten van vlees van een zieke vleermuis kan toch niet tot effect hebben dat de hele wereld op slot moet. Daar móét iets anders achter zitten. 

Er werd geëxpermenteerd in een laboratorium in Wuhan en dat virus is ontsnapt. Dat is nog de meest simpele verklaring.

Spannender wordt het als de CIA er achter zit. Een Amerikaans complot dus. Wilden ze de Chinezen in diskrediet brengen? Of werkten die twee juist samen? Maar Wuhan was toch ook de regio waar het eerste 5 G netwerk werd uitgerold? En 5 G: dat is toch de nieuwste ontwikkeling van internet? En internet, dat is toch Bill Gates?

En Bill Gates, die was toch bezig met de ontwikkeling van vaccins? Bill Gates kan natuurlijk geen goede bedoelingen hebben. Die Bill Gates Foundation is een dekmantel om de hele wereld te vaccineren. En Gates gaat er met de winst vandoor.

Maar wacht eens: 5G en dat vaccin, dan wordt er meteen ook een nanochip in je hersenen geïmplanteerd. Dus gaan we allemaal gevolgd worden door Bill Gates. Maar het kán niet waar zijn dat Gates daar in zijn eentje achter zit. Dat moet het Old Boys Network zijn. En was daar ook niet iets met pedofilie? Hillary Clinton, Jeffrey Epstein, Harvy Weinstein, Bill Cosby, Hollywood.

Zie hier: Qanon. Oftewel: The Lord of the Pedophilic Rings. Het sluit allemaal zó mooi op elkaar aan: het móét wel waar zijn. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.