Koning Ringo de Eerste

Het Nederlandse staatshoofd verschijnt op de muren van overheidsgebouwen, van munten en van postzegels.

Eindelijk is het zo ver. Huiskater Ringo is nu vereeuwigd op een postzegel. Hij is namelijk een koninklijke kater. Weliswaar afkomstig uit een gewoon poezengezin met vier broers. Maar in het kader van de democratisering hoef je niet van adel te zijn om toch het predikaat koninklijk te mogen dragen.

Hier is dus de postzegel met Koning Ringo de Eerste. Er is ook nog een postzegel voor post naar het buitenland beschikbaar. Daar staat het cijfer 2 op. Aangezien Ringo in zijn eentje is vind ik de postzegel met het cijfer 1 het meest van toepassing.

Ringo is zelfklevend, je hoeft hem niet te likken. Hij vindt het wel prettig als je hem liket.

De vraag is natuurlijk: als dit koning Ringo de Eerste is, komt er dan nog een koning Ringo de Tweede? Nee, die komt er niet. Al op jonge leeftijd heeft Ringo het onderdeel dat daarvoor nodig was gedwongen aan de wilgen moeten hangen.

Hij is dus Koning Ringo de Eerste en daar blijft het bij. Latere generaties zullen zich hem slechts nog herinneren vanwege zijn statieportret op een Nederlandse postzegel uit 2020 ter waarde van 1 Euro. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Koning Ringo de Eerste”

  1. Maar met hetzelfde procedé zou ook Henk L bekroond kunnen worden, b.v. voor zijn blogs. En ieder die daarvoor voelt, kan zijn conterfeitsel van deze website plukken om hem tot deze hoogte op te voeren. Dat zou er gelikt uitzien, al is dat bij gebruik niet nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.