Kritische burgers twijfelen aan bestaan van Vlieland

Een groep Nederlanders trekt het bestaan van het eiland Vlieland openlijk in twijfel. Volgen de critici is er geen enkel bewijs dat zich tussen Texel en Terschelling nóg een Waddeneiland bevindt.

Joran Terneugen (32) deed ruim drie jaar onderzoek naar Vlieland. Zijn conclusie: het eiland bestaat niet. “Ik begon met een simpele zoekopdracht op Google. Ik schrok me kapot wat ik toen zag. Als je op Google ‘Vlieland’ intikt vind je honderden berichten die via de media over Vlieland zijn verspreid. Op die manier wil de overheid ons in Vlieland doen geloven. Maar ken jij iemand die ooit op Vlieland is geweest? Nee, ik ook niet.”

Het stoort Terneugel dat bijna niemand zelf onderzoek doet. “Op school leer je het bekende rijtje: texel, Vlieland, terschelling, Ameland, Schiermonnikoog. En iedereen neemt dat klakkeloos aan. Er wordt een heel smerig spelletje gespeeld. Hele landkaarten worden gemanipuleerd. Zo probeert de overheid ons er in te luizen.”

Rest de vraag: waarom zou de overheid een compleet eiland verzinnen? “Ja, precies! Het klinkt allemaal heel onlogisch. Misschien zelfs een beetje lachwekkend. Zó erg zijn we dus al gehersenspoeld.”

Aldus een bericht op de website 'Nieuwspaal' (Nieuwspaal.nl)

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Kritische burgers twijfelen aan bestaan van Vlieland”

  1. Nou je het zegt, ook ik heb het nog nooit gezien. Zelfs mensen die denken er geweest te zijn en dat echt geloven, die kunnen gemanipuleerd zijn. Want je stapt op een boot, gaat een eindje varen, en als je er weer afstapt, waar ben je dan? Wie heeft zekerheid dat je bent aangekomen op Vlieland? Het zou overal kunnen zijn. Alleen de gelovigen denken dat ze echt Vlieland bezocht hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.