Supervisie met kater

Ik zou in Amsterdam bij een supervisie-bijeenkomst zijn. Maar vanwege corona-gerelateerde stress werd de fysieke bijeenkomst op het laatste moment met tromgeroffel afgeblazen. Er moest 'gezoomd' worden. 

Dus zat ik aan de lokale tafel met mijn plaatselijke laptop fimpjes te bekijken van behandelingen bij de tandarts. In de stoel zaten patiënten met autisme, een verstandelijke beperking en/of dementie. Of soms wilden ze niet in de stoel.

Supervisie met kater

De meest bijzondere gast was vandaag Ringo, onze huiskater in ruste. Hij is met pensioen en hij vindt dat zijn baas zich ook wat rustiger moet gedragen.

Om het gesprek enigszins in goede banen te leiden verscheen hij steeds in beeld. Aanvankelijk passeerde er steeds een staart voor het scherm, maar later zorgde Ringo er voor dat zijn baas niet meer naar het beeld kon kijken. Hij ging er gewoon tussen zitten.

Later op de dag ontdekte ik een andere oorzaak voor dit gedrag. Het was niet zozeer dat Ringo wilde dat ik stopte met werken. De brokjes waren op. Dus de werkzaamheden moesten alleen even onderbroken worden. Sorry Ringo!

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.