Krachtpatser in het ziekenhuis

Een krachtsporter - de 37-jarige man - Matthieu Onderdijk - kwam als gevolg van het coronavirus in het ziekenhis terecht. Hij deelde zijn ervaringen. Dat kwam hem duur te staan.

Matthieu Onderdijk werd vorige week zondag doodziek. De krachtsporter uit Eindhoven was benauwd, hapte naar adem, kon amper praten. ,,Bel nou maar naar de huisartsenpost, dit is niet goed’’, zei een goede vriendin. ,,Nadat ik gebeld had, stond binnen een paar minuten een dokter in mijn huis. Voor ik het wist, lag ik in de ambulance.’’ (Eindhovens Dagblad)

Het viel hem zwaar tegen. Je bent sporter, je eet en drinkt maximaal gezond, voegt tal van vitaminen toe, je denkt dat je alles aan kunt en dan word je zó ziek! Dat was toch alleen iets voor kwetsbare ouderen?

Zijn ervaringen deelde hij op social media. En toen gebeurde het. Hij werd overspoeld door haatreacties, verdenkingen en verdachtmakingen. Een aantal mensen reageerde met ‘daar word je zeker voor betaald?’ Want het virus bestaat helemaal niet. de overheid voert een show op. Sommige mensen wensten hem dood, want hij was een verrader.

Matthieu concludeert dat feiten er kennelijk helemaal niet meer toe doen. Iedereen reageert vanaf zijn scherm en weet precies hoe het zit. Dat gebeurt zonder enige feitelijke onderbouwing. Alles is in scene gezet. Oftewel: Matthieu voert een toneelstukje op. Er is een ziekenhuisbed voor hem geregeld. Hij heeft géén covid-19, want dat bestaat helemaal niet. Matthieu wordt door de overheid betaald voor dit toneelstuk. En dat allemaal om een nieuwe dictatuur te kunnen vestigen. Of door de farmaceutische industrie om het covid-19 vaccin verplicht op te kunnen leggen.

Hoe zit het dan met de journalist van het Eindhovens Dagblad? Dat lijkt me ook niet zo moeilijk. Alle kranten zijn immers in handen van twee Belgische bedrijven? Die worden zwaar gesubsidieerd door de Europese gemeenschap. Dus die kranten kunnen niet anders dan schrijven wat de overheid wil. En voor die berichten worden de journalisten weer betaald. Wie iets anders wil schrijven wordt per direct ontslagen.

Matthieu heeft geen covid-19, want dat bestaat niet. Hij wordt door de overheid betaald om in het ziekenhuis te liggen.

Kortom: dat hele verhaal rond Matthieu is compleet nepnieuws. Misschien bestaat hij niet eens. Als hij wel bestaat voert hij een toneelstuk op. Daar wordt hij voor betaald. Hij kan namelijk geen covid-19 hebben want er zijn inmiddels al duizenden onderzoeken die onomstotelijk hebben bewezen dat dat hele virus niet bestaat. Dus kán het niet anders of deze ziekenhuisopname is in scene gezet. En daar verdient Matthieu een aardige cent mee.

Ik volg tal van ‘coronaseceptische blogs’. Daar ben ik mee begonnen toen ik met name de maatregelen in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg te zwaar en te rigide vond (‘disproportioneel’). Ik hoopte – los van het RIVM – op een aantal gezonde alternatieven uit te kunnen komen.

Maar als je ontkent dat het virus een gevaar vormt of zelfs maar bestaat is er geen enkel gesprek mogelijk. Dan wordt het zoiets als: de wereld is plat en de foto’s vanuit de ruimte waarop de aarde rond lijkt zijn allemaal gemanipuleerd. Het is namelijk onomstotelijk bewezen dat de wereld plat is.

Het werkelijk gevaarlijke virus in Nederland is niet covid-19, maar het feit dat mensen in hun eigen bubbel zitten. Ze voeden elkaars wantrouwen, waardoor ze het verhaal van andersdenkenden direct 'framen'. Er is maar één denkrichting mogelijk.  Dat er ook grijstinten kunnen zijn schijnt als gedachte volkomen verdwenen te zijn. Het is een bewijs voor het ontstaan van de Borderline-samenleving zoals psychiater Dirk de Wachter die heeft beschreven. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.