Coronaschepen (2)

Af en toe moet ik even naar de zee. De afgelopen week ben ik zelfs drie keer aan zee geweest. 

Ik schreef het al eerder. In Den Helder woonden we 1 kilometer van zee, in Alkmaar bijna tien kilometer van zee en nu is het ruim 15 kilometer fietsen. Verder moet het ook niet worden… Maar met de zeespiegelstijging komt de zee ook vanzelf dichterbij (…).

Donderdagavond waren we in Scheveningen. Daar was het op de Boulevard alweer behoorlijk druk. En omdat veel mensen het verschil niet weten tussen links en rechts vonden er af en toe ook bijna-botsingen plaats.

Op zee zag ik nog steeds een hele rij ‘Corona-schepen’ liggen. Die liggen daar buiten de scheepvaartroute te wachten op betere tijden. Een soort parkeerplaats voor schepen, net zoals op Schiphol voor de vliegtuigen.

Er liggen nog wel meer schepen, ik heb er een paar tussenuit gepikt... De man die de zee inloopt is een medewerker van het tweede passagiersschip. Hij had even een ijsje gehaald op de Boulevard. 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “Coronaschepen (2)”

  1. Dag Henk,

    Het werd een drukke week, dus heb ik zojuist vele Henkjes doorgelezen. Ik laat je telkens iets weten, je bent in een pure zin nieuwsgierig van inborst. Als je C.S.Lewis citeert, valt mij op dat je het citaat geeft zonder verwijzing naar het boek, het hoofdstuk. Dat hoef je niet te doen natuurlijk, maar mijn broer is de vertaler van veel boeken van Lewis. Hij is een pietje precies, altijd geweest, en zorgt zelf voor alle citaten die Lewis gebruik voor een verwijzing.

    Wij hebben dit weekend het kleinkind te logeren dat zeer binnenkort een baby krijgt. Ze is bijna 2, die krullenbol. In de buggy naar de kinderboerderij. Na de geiten naar het varken dat in zijn hok lag met zijn snuit naar buiten gericht. Vanuit de buggy had ze meteen oogcontact met snuit en varkensogen. “Spannend” zei ze, en : En!

    Groeten, Marja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.