Vakantie 2020

De opdracht luidt: laat iets zien van jullie vakantie dit jaar. Oftewel: vat de vakantie samen in één plaatje. 

Nee, het is niet dokter Jansma, die jullie zien op de foto. It’s me, disguised as dokter Jansma.

Buiten is het fris weer, maar binnen brandt de open haard. Dat schijnt vervuilend te zijn, maar in de vakantie mag het wel een keertje.

Languit liggend lees in de krant. Daar neem ik dus gewoon de tijd voor. We hebben dit jaar helemaal geen haast.

Onze vakanties waren altijd aktieve vakanties. Veel zien en alles op de fiets. Meestal waren het de afgelopen jaren vakanties in het (noord)oosten van Duitsland, met als centraal thema de Elbe. Een paar keer bleven we in Nederland. We waren altijd met zijn vieren: Henk en Tineke en twee fietsen.

Dit jaar waren we weer eens in Nederland. Dat kon niet anders, want we mochten niet de grens over. Op een bezoek aan Duitsland stond een potentiële boete van 25.000 euro per persoon.

In (het oosten van) Duitsland moet je vaak ver fietsen om historische steden en aanverwante artikelen te bezoeken. Vroeg opstaan en heel wat kilometers wegtrappen.

Dit jaar waren we dus in Zevenaar. Allerlei bezienswaardigheden in de buurt. En (nog) weinig musea die we konden bezoeken. Géén lijstjes, gewoon de tijd nemen. Dat is ons goed bevallen. Een minder actieve vakantie en toch nog veel gezien en gedaan.

En de kilometerteller van de fiets? Die geeft aan dat we toch nog in twee weken tijds 850 kilometer hebben gefietst...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Vakantie 2020”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: