Vaccinatie en complottheorie

Aan verschillende lantaarnpalen hing vanmiddag een pamflet. Ik ben niet nieuwsgierig, maar ik wil wél graag alles weten. Wat stond er op dit pamflet?

Welnu: het corona-virus is er niet voor niets. De vaccins liggen al klaar. Men wacht alleen even met toediening omdat mensen – naarmate de crisis voortduurt – des te meer bereid zullen zijn om zich te laten vaccineren.

Het hoort allemaal bij de opbouw van een grote wereldmacht. De USA en China werken samen om iedereen te laten vaccineren. Maar in dat vaccin zit een stof verborgen. Er wordt een soort van vloeibare nanochip in je lichaam ingebracht. De bedoeling is dat de USA en China vervolgens al je gangen na kunnen gaan. Voortaan ben je nergens meer vrij: de beide wereldmachten weten álles van je.

Om de distributie te vergemakkelijken en de drempel lager te doen zijn worden binnenkort ook voorraden bij drogisterijen gedropt. Men zal zeggen dat het middel de weerstand tegen corona verhoogt. Maar ook in die vloeistof zit een vloeibare nanochip verborgen, waardoor je straks geen stap meer kunt verzetten zonder dat het geregistreerd wordt.

Er zit een parallel tussen de verhalen rond de 5G zendmasten en nu dit verhaal over het geïnfiltreerde vaccin. Als de angst toeneemt ontstaan er tal van complottheorieën. Het voelt veiliger om te weten waar het kwaad zit dan om opeens aangevallen te worden door een onzichtbaar virus.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Vaccinatie en complottheorie”

  1. Dit soort theorieën heeft het uitbannen van polio tot nu toe heel moeilijk gemaakt: VS zou heel andere bedoelingen hebben dan het uitbannen van een zeer ernstige ziekte.

  2. Ik geloof het onmiddellijk. China en USA hebben de handen ineengeslagen om samen de macht over de hele wereld over te nemen. Ik zal me niet laten vaccineren. (Dat laatste meen ik trouwens, maar dat is om andere redenen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.