7 april om 07.07 uur

Vanmorgen zat ik al vroeg op de fiets. Het was windstil weer, de lucht was helder. Dus ook een fikse uitstraling waardoor het best fris was: 3 graden.

Het mooiste moment van de dag vind ik de vroege ochtend, als de wereld nog ‘vers’ is. Maar corona-crisis of niet: over de A2 raasde het verkeer alweer vier rijden dik van hot naar her en omgekeerd. Oftewel van Den Haag naar Rotterdam en omgekeerd.

Ik fietste langs het Schiekanaal: de oorspronkelijke vaarverbinding tussen Delft en de haven van Delft: Delfshaven. De lucht werd steeds helderder en lichter: het daagde in het oosten.

Bij Zweth fietste ik de Kandelaarbrug over richting Rodenrijs. Onder de A 2 door en dan weer richting Rotterdam. Op de Tempelbrug stond ik even te wachten en zie: daar verscheen om 7 uur 7 een rood stukje van de zon. Elke minuut werd de zon groter en om 10 over 7 was de zon helemaal boven de horizon verschenen.

Om even later toch weer grotendeelste verdwijnen, want een dichte mistbank onttrok de zon aan mijn gezicht. 
Op de A 2 ontstond direct een file, maar persoonlijke ongelukken deden zich niet voor...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

2 gedachten over “7 april om 07.07 uur”

  1. Prachtig! De Delflanden, die mis ik ook. Vaak gefietst even naar Schipluiden of Delft. Wat te drinken en knabbelen kopen en weer terug. Misschien moe tik morgen ook mijn mandje maar eens vroeg uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.