Op berenjacht

In deze coronatijden worden er veel beren in ramen geplaatst. Kinderen kunnen dat op zoek gaan naar plaatselijke beren. Daar zijn zelfs schema's voor ontworpen.

Ik ben in het bezit van twee persoonlijke beren. Die heb ik samen met een opgezette poes in het raam van mijn werkkamer geplaatst.

Zondagmiddag zijn we op berenjacht geweest. De oogst in Delft valt nog wat tegen. Maar uiteindelijk hebben we toch 27 beren geteld.

Delft lag er verstild bij. Zie ook de foto van de toren van de Oude Kerk en de Oudegracht op dit blog.

Alleen de maaltijdbezorgers gooiden roet in het eten van deze zondagsrust. Ook degenen die elektrisch zijn aangedreven. Geen uitstoot, maar wel teveel onrust.

Maar het was prachtig fotoweer en her en der heb ik dan ook wat foto’s gemaakt. Met mijn mobiel die op zich weinig fotogeniek is.

Onderweg ook nog op familiebezoek. Op gepaste afstand: dochter bleef op de eerste verdieping, wij op de stoep.

Probleem is tijdens zo'n wandeling dat ook alle toiletten gesloten zijn. Zelfs de gemeentelijke openbare toiletten. Je moet dus zorgen dat je weer thuis bent voordat je het in je broek/rok hebt gedaan.

 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.