Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een kunst- en lichtfestijn aan het water dat is uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische attracties van Amsterdam. Het Festival trok dit jaar meer dan één miljoen bezoekers.

De meeste bezoekers varen per boot langs de oplichtende kunstwerken. Het gevolg is dat er in de grachten een enorme file aan boten ontstaat. Er zijn ook mensen die de bijna zes kilometer lange route lopend of op de fiets afleggen. Dan krijg je meer tijd om de objecten te bekijken. En het is nog eens gratis ook.

Ik geef een serie foto’s weer die ik maakte van de kunstwerken langs het water in Amsterdam. De route ging deze keer door het oostelijk deel van de stad, o.a. via de Universiteit van Amsterdam en om Artis heen.

Eén van de thema’s was het wassende water, oftewel de gevolgen van de stijgende zeespiegel voor steden aan het water, zoals Amsterdam.

Een ander deel betrof de geschiedenis van dit voormalige Joodse deel van Amsterdam. Zo verstopten zich Joodse mensen op de zolders boven de dierenverblijven van Artis, terwijl beneden de wolven (lees: nazi’s) op jacht waren naar Joden die afgevoerd moesten worden… (onder aan deze serie, de foto naast de verlichte kraan).

Het Amsterdam Light Festival eindigt vandaag. In november 2020 krijg je een nieuwe kans...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Amsterdam Light Festival”

  1. Ja, ja; een nieuwe kans. Maar als je echt je ogen wilt uitkijken moet je echt naar GLOW in Eindhoven.

    Ik was daar met een daar woonachtige vriendin. Amsterdam was qua aantallen bezoekers doods vergeleken met Eindhoven. En in Eindhoven waren hele gebouwen en/of pleinen uitgelicht. Geen vergelijk.

    Dus volgend jaar op de fiets naar Eindhoven. De culturele hot spot van Brabant. Het oude Philipsterrein is echt topklasse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.