Vakantie 2020

Als je mijn blogs volgt zie je dat er elk jaar in de vakantie gefietst wordt. Zo besteden we al een halve eeuw onze vakanties aan het fietsen.

Aanvankelijk waren het trektochten (om en om door Engeland/Schotland/Ierland) en door het West-Europese vasteland (van Noorwegen tot Hongarije). Met opgroeiende kinderen was dat wat lastiger en kozen we voor een vaste plek in Nederland. De afgelopen 15 jaar bleef het een vaste plek, meestal in het oosten van Duitsland en soms in Nederland.

De afgelopen jaren kwam daar nog weer een nieuw thema bij: altijd onderdak aan het water. Meestal was dat de Elbe, soms de IJssel. En niet al te steile hellingen in de omgeving. Tineke is ook geen twintig meer, maar ze wil zo lang mogelijk op eigen kracht blijven fietsen.

Maar dit jaar bleken de adressen aan het water deels al geboekt te zijn, of onbetaalbaar te zijn. Ik bedoel: we konden niet voor een aaneengesloten periode van twee weken boeken.

Dus doe eens gek. We hebben onderdak geboekt in een regio waar we nog niet met fietsvakantie zijn geweest. En niet eens aan het water. De plek moest wel per trein bereikbaar zijn.

Het is in Eisenstadt, de hoofdstad van de meest oostelijke provincie van Oostenrijk: Burgenland. Hongarije en Slowakije liggen op fietsafstand. Het huis is een historisch monument in de binnenstad.

Niet dat we van vakantie naar vakantie leven. Er is immers meer tussen hemel en aarde. Maar het is toch aardig om - bij leven en welzijn - een plekje 'uit' in het vooruitzicht te hebben.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.