Cursus met Concert

Gisteren moest ik een stukje cursus geven in het AMC in Amsterdam. Dat is een enorme ziekenhuisfabriek aan de rand van de stad.

Om de ruimte te bereiken moet ik één van de vele looproutes volgen. En ziedaar: ik kwam goed uit. Alleen had ik geen idee meer waar ik was in het gebouw. Ik had op de nummers gelet en niet op de route. Dat overkomt dus mensen die fietsknooppunten volgen: je weet wel de nummers, maar hoe het geografisch zit wordt lastiger.

Daarna werd het ook voor mij lastiger. De sleutel van het leslokaal bleek zoek. Ik ben altijd een uur van tevoren aanwezig teneinde allerlei gedoe rond beamers enzo te kunnen tackelen, maar nu viel er zelfs niets uit te proberen.

Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Maar mijn stem, dat was een andere kwestie. Die was nog steeds grotendeels zoek, ondanks alle goede adviezen van dochter Nynke (logopedist en spreek-en stemtrainer). Gelukkig had ik veel beeldmateriaal bij me, ik werd af en toe vervangen door een film.

Toen ik klaar was met mijn verhaal begon het Concertgebouworkest in volle bezetting en in vol ornaat aan een concert van Brahms. Ik ben niet zo erg van Brahms, maar het klonk toch wel mooi in de enorme hal van het ziekenhuis.

Na afloop was ik de weg kwijt. Aan precies de verkeerde kant liep ik het AMC uit en ik had dan ook bijna een half uur nodig om station Holendrecht te bereiken.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Cursus met Concert”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.