Gehalveerde agenda

Wat zag ik tegen deze week op. Ik mag dan wel met pensioen zijn, maar de agenda was toch te vol geraakt. Soms kun je je afspraken niet zelf bepalen.

Op alle dagen van de week had ik werk- of kerkafspraken staan. Vier hele dagen ver van huis: vroeg de deur uit en laat weer thuis.  Zo’n volle agenda kan eigenlijk niet, vindt Tineke. Ze was al van plan om mijn schoenen te verstoppen.

En ziedaar: als gevolg van ziekte werden twee teamdagen uitgesteld.  Geen lange treinreizen, geen vroege start, geen late thuiskomst. Wel egoïstisch van mezelf dat mij dat goed uitkomt. Maar komt dat dus wel goed uit. Daarnaast stond er een ingewikkelde vergadering op de Veluwe op de agenda. Ook die werd afgezegd. De vergadering bleek zó ingewikkeld dat de voorzitter het allemaal niet aandurfde en de deelnemers om uitstel heeft gevraagd.

Dankzij deze afzeggingen valt de week goed te doen. Ik houd zelfs nog tijd over om een hoofdstuk voor een boek te schrijven. En verder kan ik met dit gehalveerde programma gerust gaan slapen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “Gehalveerde agenda”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.