International Dinners

We wonen in een internationale stad. Dat is bijvoorbeeld te merken aan de taal in de winkels. En aan onze gasten in huis.

Dinsdag hadden we een Franse gast en een Engelse gast aan tafel. Ze zijn met elkaar getrouwd. Dat wordt nog ingewikkeld met de Brexit. Maar ze wonen momenteel in Nederland, het zijn buren.

Woensdag kwamen twee Amerikaanse 60 plussers op bezoek. De één heeft filosofie gestudeerd, de ander heeft het Conservatorium gedaan. Ze maken een fietstocht door Nederland. En ze wilden Hollandse pot: hutspot.

Gisteren hadden we studenten als gast aan tafel. Ze kwamen uit China, Korea, Indonesië en Portugal. Het zijn eerstejaars aan de Technische Universiteit. Ze wilden kennis opdoen van Nederland. En kennelijk zijn wij representatief genoeg…

Maar wat we niet hadden verwacht was dat ze allemaal helemaal weg waren van Ringo. Hij kreeg een hoop extra aandacht.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Eén gedachte over “International Dinners”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.