Hulpkachel

Tineke is van alle markten thuis. Nu heeft ze weer een kachel gebouwd...

Kijk, het zit zo: de douche en de CV zijn op dezelfde ketel aangesloten. Maar de douche deed het niet meer. En een koude douche, dat is toch wel behoorlijk koud…

Toen kwam er een monteur. Het gevolg is dat de douche het nu wél doet maar de CV doet het niet meer. En om nu ieder uur onder de douche te gaan staan om warm te blijven, dat is toch ook wel een erg natte manier.

Helaas gaat het een aantal dagen duren voordat de monteur weer langs fietst. Er moet een onderdeel uit Verweggistan komen.

Tineke sloeg met zichzelf de handen ineen en ging aan het boren, hakken en zagen. Dat zit in de familie, want haar broer is tandarts.

Boven een bak met waxinelichtjes bouwde ze met bouten, moeren en heibeldijfjes een stellage die ze verbond met een pot van aardewerk. Ze stak de waxinelichtjes aan en die verhitten nu de bloempot. Ik moet zeggen: er komt redelijk wat warmte vanaf.

"Is dat niet brandgevaarlijk?" zo vroeg onze dochter zich af. Ze stelt nog wel eens wat kritische vragen bij het doe het zelven van het haar moeder. Maar ik heb haar gerust gesteld. "Zolang er geen brand komt is het niet brandgevaarlijk." 

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.