Spam

Ook vanmorgen weer allerlei spam in de mail, benevens enkele phishing mails. Ik hoop dat ik met het ouder worden die laatsten nog goed in de gaten kan blijven houden...

Ik blijk bij tal van banken rekeningen te hebben. En bij al die banken heb ik een nieuwe pinpas nodig. Dat zijn natuurlijk phishing mails. Dan de spam van vanmorgen:

Hoe ik aan een kalend hoofd ben ontsnapt. Geachte spammers, ik heb al dertig jaar een kalend hoofd. Jullie zijn te laat!

Healthy Deal: Botox specialisten staan versteld, eindelijk een revolutionaire manier om af te vallen. Geachte spammers: ik ben al voldoende afgevallen, met een methode die gratis was.

CBD-olie: nu nóg effectiever. Ik heb wel eens CBD olie geprobeerd, maar het had geen enkel effect op de pijn. Als het effectiever wordt zal het nog steeds waarschijnlijk geen enkel effect hebben, alleen op mijn portemonnee.

Zomerslank naar het strand. Geachte spammers, ik ga nooit zwemmen in zee, dus het maakt me wat dat betreft niet uit hoe slank ik ben.

Ga nu voordelig shoppen met je vriendinnen in Brussel. Geachte spammers, ik ga niet shoppen en kan me niet voorstellen dat ik vriendinnen heb die met mij willen shoppen in Brussel.

Geachte heer A, het is nu de tijd om een traplift aan te schaffen. Geachte spammers, we hebben een trap en een lift. Jullie zijn te laat.

Stimuleer je stofwisseling. Geachte spammers, ik spoor goed, het loopt bij mij allemaal als een trein. Dus houd uw berichten alstublieft bij u.

Het blijkt ook uit deze spam dat mijn lichaam dag-in, dag-uit bloot gesteld wordt aan onzuiverheden. Daardoor raken mijn lichaam en geest in onbalans. Maar er breekt een nieuwe tijd aan. Ik kan weer fit worden door een speciale thee te drinken. Een echte boost voor mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik kan een gratis proefpakket aanvragen. Maar dat lijkt me weer ongezond, daar ben ik dan voorlopig nog niet vanaf. Kost me weer stress om die post buiten mijn mailbox te houden.

Daarnaast kan ik van al mijn rimpels af komen. Niet dat ik daar zelf last van heb… Maar ja, anderen moeten er tegenaan kijken. Dus misschien hebben zij mij op de lijst gezet…

U bent toe aan een badkamerrenovatie voor een badkamer zonder valgevaar. Geachte spammers, zolang er zwaartekracht bestaat heb ik overal valgevaar. Maar onze badkamer is al helemaal verbouwd met het oog op de toekomst. Val me niet met jullie spam lastig!

Ook kan ik helemaal ontgiften en herboren worden dankzij een nieuwe kruidenthee. Geachte spammers, ik drink af en toe kruidenthee. Of ik moet ontgiften weet ik niet. Maar willen jullie mijn mailadres ontgiften door niet de hele tijd van dit soort berichten te sturen?

En het maakt niet uit of je adressen blokkeert, de spam blijft maar komen. Bestaat er ook een mail-me-niet register? Misschien maar eens een ander mailadres...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

4 gedachten over “Spam”

  1. Ik laat die spam vangen door mijn ongewenste reclamemapje in mijn postbus. Hoef ik er alleen maar even vluchtig doorheen te kijken of er misschien iets tussen is gekomen wat toch in mijn postbus had meoten komen. Werkt perfect.

  2. goeie dag wat een lange lijst, vraag eens aan iemand die er verstand van heeft, moet toch iets aan te doen zijn, groeten mia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: