Schooltandarts

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Schooltandarts”

  1. Mij werd dit bespaard: er was wel een schooltandarts, maar mijn ouders kozen ervoor hun kinderen naar de ‘gewone’ tandarts te sturen. Ik heb hen nooit gevraagd of dat was vanwege de slechte reputatie van schooltandartsen. En ook niet hoe ze dat financierden: in die tijd hadden mijn ouders het niet breed; waarschijnlijk hebben ze er echt wat voor over moeten hebben om dit zo te doen.
    Tegenwoordig zit tandartszorg voor kinderen gelukkig in het basispakket. Tandartszorg voor volwassenen is dan weer een ander verhaal: voor wie weinig financiële armslag heeft kan tandartszorg echt een probleem zijn.

  2. Zo herkenbaar: angst in de klas voor ‘ de smoelensmid’, vergeef me het woord. Het nare was dat me op alfabet werd afgeroepen en mijn achternaam begon met een W….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.