Fries landschap met Ceasar dressing

"Ik ben de man met de twee linkerhanden. En omdat ik rechts ben gaat alles verkeerd." Wie dat zong weet ik niet meer, maar het lied zou zo maar over mij kunnen gaan.

Tegenwoordig scoor ik onderweg tijdens een lange treinreis geen friet meer, en ook geen kroket. Maar als ik ’s avonds te laat thuis kom haal ik wel eens een maaltijdsalade. Dat klinkt groener en minder vet dan een kroket.

Het probleem van die salades is alleen dat ze veel weerstand bieden als je ze open wilt maken. Dat schijnt nooit vanzelf te gaan. Bij mij tenminste niet.

Afgelopen week was het weer eens zo ver. De salade zelf uit het plastic ontketenen, dat ging nog wel. Jammer dat het plastic is, trouwens, maar ik zou op dit moment niet weten hoe dat anders zou moeten. Die koffiebeker kan ik zelf wel meenemen. En ik heb doorgaans ook een eigen lepel mee als gereedschap in mijn tas. Maar losse salade wordt op stations niet verkocht.

Bij de salade zaten kaasplakjes verpakt, die ik met enige moeite (met mijn tanden) aan het plastic heb weten te ontworstelen.

Maar dan die dressing… Tussen Grouw en Heerenveen was ik daarmee bezig. Vlak voor Heerenveen schoot het plastic los. Natuurlijk niet op de sla en aanverwante artikelen. Nee, de dressing spoot heerlijk tegen het raam. Ik had zo een foto kunnen maken. “Caesar dressing met Fries landschap.” of het geheel als kunstwerk aan het Rijksmuseum kunnen overhandigen.

Gelukkig heeft een maaltijdsalade één voordeel. Hij wordt niet koud. Na Heerenveen heb ik de salade opgegeten. Zonder dressing. Ik ga géén raam aflikken...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Fries landschap met Ceasar dressing”

  1. Tip van de week:

    Alle verpakking van dat soort salades is wegwerp. En mag daarom kapot worden gemaakt. Verder hoeft de verpakking niet geopend te worden op de manier zoals voorzien door de fabrikant. Wees daarom creatief. Tegen een klein scherp voorwerp is al dat plastic niet bestand. Te denken valt aan een zakmes(je), een hefboom kurkentrekker (ook handig als je dorst krijgt en er geen schroefdop op de fles blijkt te zitten) of een metalen SPORK. Dat is de combinatie tussen een SPOon en een fORK. Er zit zelfs een kartelrandje aan het vorkgedeelte bij wijze van mes. Te verkrijgen in iedere goede kampeerwinkel. De gratis versie wordt (werd), in groen plastic uitgevoerd, gratis te beschikking gesteld bij (sommige) vestigingen van Albert Heijn (To Go).

    1. idd, ik heb altijd een klein opvouwbaar schaartje bij me en een mini “multitool” ( heb al veel plezier gehad van het knijptang-achtige deel ervan)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: