Swichum

Officieel ben ik al drie jaar een pensionado. Het enige probleem is dat ik mijn werk nog steeds boeiend vind. Dus ben ik nog altijd een aantal dagen per week aan het werk.

De komende maand ben ik drie maal een aantal dagen in Friesland. Dat is helemaal een aardige combinatie. Ik ben aan het werk én ik ben weer in Friesland. Ik woon weliswaar in de Randstad, maar ik voel me vooral thuis in de weidsheid van het hoge Noorden.

Aan het eind van de werkdag of tussen besprekingen door maak ik graag even een fietstochtje.

Het was prachtig en bijna windstil herfstweer. Ik huurde in Leeuwarden een OV fiets en fietste o.a. door het dorp waar mijn grootvader (Pake, zoals de Friezen zeggen) is opgegroeid.

Het is Swichum, een hoogbejaard plaatsje met een kerk die in het jaar 1234 werd gewijd: de Sint Nicolaaskerk.

Maar vandaag een plaatje van Friese koeien in het land rond Swichum. Overal rond Leeuwarden is het landschap aangetast door nieuwe snelwegen en viaducten, maar dit dorpje is net buiten de stedelijke turbulentie gebleven.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: