Magnetron

Af en toe stel ik Tineke voor om een magnetron aan te schaffen. Maar zij vindt dat niet nodig. Ik kan immers ook iets warm maken in een pannetje.

Een magnetron leek me echter wel zo handig. Zo’n pannetje moet je weer schoonmaken. Dat kost water én electriciteit (om het water te verwarmen). Maar volgens Tineke kost het verwarmen in de magnetron véél meer stroom. Ik wacht nog op een student aan de Technische Universiteit die de beide opties wetenschappelijk kan onderzoeken. Vooralsnog blijft het een  een magNEEtron.

Op deze manier raak ik gelukkig niet in de war met de televisie. Dat scheelt dan weer in de verwarring die mensen op oudere leeftijd kan treffen.

 

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

5 gedachten over “Magnetron”

  1. De magnetron is allang uit mijn keuken verbannen. Ik kook vers en misschien is dat wel ouderwets, maar ik vind het lekkerder. Een kop melk opwarmen in de magnetron is wel erg gemakkelijk, maar ach. Het steelpannetje is ook zo omgespoeld.

  2. Een magnetron valt erg mee. Zelf ben ik van de 1-persoonsmaaltijden en vaak bak ik die roer in een koekepan. Dat gaat eenvoudiger op gas, dan in een magnetron of oven. Zo’n maaltijd kost me 1,5 cent aan gas en ik heb als extra een koekepan schoon te maken. Kant en klare maaltijden kunnen in de verpakking of op een bord in de magnetron, en dat kost me 2 cent aan elektrisch. In een oven (of de magnetron als oven gebruiken) neemt 4x zoveel energie, maar dan nog is 8 cent per maaltijd te overzien. Een rookworst gaat in de magnetron 4x zo snel, dan in een pan met water op het gas. De magnetron is dan stukken goedkoper.

  3. Ik ben heel blij met mijn magnetron. Sommige maaltijden zijn, vind ik tenminste, lekkerder als je ze in een koekenpan opbakt (stamppoten bijvoorbeeld), anderen vind ik lekkerder opgewarmd in de magnetron (pastagerechten bijvoorbeeld). En melk warmen in een magnetron vind ik heel prettig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.