Magnetron

Af en toe stel ik Tineke voor om een magnetron aan te schaffen. Maar zij vindt dat niet nodig. Ik kan immers ook iets warm maken in een pannetje.

Een magnetron leek me echter wel zo handig. Zo’n pannetje moet je weer schoonmaken. Dat kost water én electriciteit (om het water te verwarmen). Maar volgens Tineke kost het verwarmen in de magnetron véél meer stroom. Ik wacht nog op een student aan de Technische Universiteit die de beide opties wetenschappelijk kan onderzoeken. Vooralsnog blijft het een  een magNEEtron.

Op deze manier raak ik gelukkig niet in de war met de televisie. Dat scheelt dan weer in de verwarring die mensen op oudere leeftijd kan treffen.

 

 

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

5 gedachten over “Magnetron”

  1. De magnetron is allang uit mijn keuken verbannen. Ik kook vers en misschien is dat wel ouderwets, maar ik vind het lekkerder. Een kop melk opwarmen in de magnetron is wel erg gemakkelijk, maar ach. Het steelpannetje is ook zo omgespoeld.

  2. Een magnetron valt erg mee. Zelf ben ik van de 1-persoonsmaaltijden en vaak bak ik die roer in een koekepan. Dat gaat eenvoudiger op gas, dan in een magnetron of oven. Zo’n maaltijd kost me 1,5 cent aan gas en ik heb als extra een koekepan schoon te maken. Kant en klare maaltijden kunnen in de verpakking of op een bord in de magnetron, en dat kost me 2 cent aan elektrisch. In een oven (of de magnetron als oven gebruiken) neemt 4x zoveel energie, maar dan nog is 8 cent per maaltijd te overzien. Een rookworst gaat in de magnetron 4x zo snel, dan in een pan met water op het gas. De magnetron is dan stukken goedkoper.

  3. Ik ben heel blij met mijn magnetron. Sommige maaltijden zijn, vind ik tenminste, lekkerder als je ze in een koekenpan opbakt (stamppoten bijvoorbeeld), anderen vind ik lekkerder opgewarmd in de magnetron (pastagerechten bijvoorbeeld). En melk warmen in een magnetron vind ik heel prettig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.