Blue Bike

In veel Europese steden is de deelfiets in opmars. De afgelopen winter maakten we in Wenen veelvuldig gebruik van een plaatselijke deelfiets. In Nederland maken we bijna wekelijks gebruik van de OV-fiets en in België van de Blue Bike. 

De Blue Bike is de Belgische variant van de OV fiets. Hij is te huur op een groeiend aantal stations. Maar ondertussen breidt het aantal deelfietssystemen zich ook sterk uit. In Antwerpen kun je niet alleen een Blue Bike huren, maar ook een Cloudbike, een Vélo, een Mobit en een Swapfiets. Daarnaast zijn er tal van fietsenzaken die eigen fietsen huren.

Een retour voor de fiets van een Nederlands station naar een Belgisch station kost 24 euro. En dan moet je ook nog afwachten of er voldoende plek is in de internationale trein. Een fiets huren in België heeft dus zeker voordelen.

Wat dat huren betreft houd ik het bij de Blue Bike. Ook vanwege de uitstekende aansluiting op de trein (hij staat op het station voor je klaar).

Je moet lid zijn van de organisatie van Blue Bike en dan heb je met je pasje voor 1,15 euro de hele dag een fiets met drie versnellingen tot je beschikking. Het is een degelijk exemplaar, trapt misschien wat aan de zware kant, maar wordt goed onderhouden door de organisatie.

Inmiddels heb ik een Blue Bike gehuurd in Antwerpen (op twee verschillende stations), in Brussel, Halle, Gent, Namen en Bergen (Mons). In Namen en Bergen had de fiets zeven versnellingen, wat met de hellingen wel een plezierige bijeenkomstigheid was.

Op de site kun je zien hoeveel fietsen er ‘real-time’ beschikbaar zijn. Ik ben nooit ergens geweest waar de aantallen niet klopten.

Op de foto ‘mijn’ Blue Bike in Antwerpen.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.