Jonge Seun

Er zijn meer dan 200 veerponten in Nederland in de vaart. Dat aantal groeit nog steeds. Helaas vaart een deel alleen in de zomerperiode. Omdat ik graag zoveel mogelijk veerponten bevaar ga ik dus weer een drukke tijd tegemoet.

Gisteren ontdekte ik een nieuwe pont, waarvan het bestaan nog niet tot mij was doorgedrongen. Het is de Havenpont van Harlingen. De boot heet de Jonge Seun (de al langer bestaande rondvaartboot heet de Ouwe Seun, een benaming voor de Harlingers).

De pont vaart tussen de sluis (Sasbrug), de pier en een kade in Harlingen.  Het is een zonnepont, aangedreven op zonne-ernergie. Dat wil wel, deze zomer. En dankzij het mooie weer bleek de pont ook goed bezet met passagiers.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

3 gedachten over “Jonge Seun”

  1. En al met de pont van het GVB van Amsterdam Centraal naar de NDSM Werf gevaren? Ik maak er bijna dagelijks gebruik van omdat ik in Noord woon. Een pracht tocht en nog gratis bovendien.

    1. @Harme. Jazeker. Ik heb een aantal jaren op het voormalige NDSM terrein gewerkt en nam toen bijna dagelijks de pont vanaf Centraal naar het NDSM terrein vv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.