Vakantie 2018

De vakantie zit er weer op. We hadden twee uitnodigingen voor feesten in de Randstad. Dus bleven we in Nederland. Net als in 2013 verbleven we twee weken op een woonboot in de IJssel tegenover Kampen. We fietsten zo'n 800 kilometer door het weidse land in de Kop van Overijssel.

De woonboot ligt ruim 100 meter buitendijks. Via een lange loopbrug bereik je deze ark van Noach. 

De Kop van Overijssel is erg mooi in mei. De bermen zijn nog nét niet gemaaid. Overal bloeien de veldbloemen. En in en rond het water duizenden watervogels met hun kroost.

Kampen is een monumentale en historische Hanzestad (ruim 500 huizen en gebouwen staan op de Rijksmonumentenlijst). Twee maal fietsten we naar Deventer, ook al een oude Hanzestad. De Hanzesteden Hasselt en Zwolle werden ook twee maal bezocht. Maar ook Steenwijk, Meppel en Vledder werden twee maal met een bezoek vereerd.

De omgeving van Kampen bestaat voornamelijk uit weidse groene weiden. Als het te warm werd zochten we de bomen op: Drenthe en Overijssel. De Veluwe had ook gekund, maar daar kwamen we niet aan toe.
Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.