Vakantie 2008

In 2008 hadden we een gebroken vakantie. De eerste week waren we in Lübeck, de tweede week in Kopenhagen.

De bedoeling was om vanuit Lübeck de boot te nemen naar Malmö en dan over te steken naar de Deense hoofdstad. Maar in de eerste week van onze vakantie overleed Tineke’s moeder. Dus gingen we terug naar Nederland en daarna alsnog weer met de (nacht)trein naar Kopenhagen. We hadden een appartement gehuurd met uitzicht op de Oostzee. 

In 1974 waren we door Denemarken gefietst, maar we vonden het allemaal wat teveel van hetzelfde. Nu waren we op het eiland Sjaelland. Daar is wat meer te beleven. Bovendien kun je ook gemakkelijk de oversteek naar Zweden maken.

De stad Kopenhagen is een prachtige en afwisselende stad. Veel water, veel historie, mooie parken en paleizen, maar ook indrukwekkende architectuur uit de 19e en 20e eeuw.

Kopenhagen is vooral een echte fietsstad, zelfs als het regent. En zonder al die turborijders van andere Europese hoofdsteden. We voelden ons er prima thuis…

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Vakantie 2008”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.