Familiedag met muziek

We hadden twee familiedagen in één maand. Vorige keer familie van Tineke, deze keer een aantal familieleden uit mijn familie. Op beide dagen was de familie nogal uitgedund. Maar het was goed om elkaar te ontmoeten.

Zaterdag bezochten we als onderdeel van de dag een concert in de Domkerk van Utrecht.

Het was een opmerkelijk concert dat in het kader stond van de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb nooit geweten dat Johann Sebastian Bach maar liefst zeven cantates heeft geschreven ter gelegenheid van het aantreden van nieuwe bestuurders binnen de stad Leipzig.

Twee van die cantates werden zaterdag ten gehore gebracht door een aanzienlijk orkest, een aantal solisten en het Domkoor. Het beroemde Bätz-orgel hield zich deze keer op de vlakte. De kerk zat erg vol, kennelijk zijn de inwoners van Utrecht behoorlijk cultureel ingesteld.

Buiten was de lente in volle hevigheid losgebarsten. De terrassen zaten vol. We maakten nog een fietstocht en konden daarna tot laat in de avond in de tuin zitten. De zomer komt er weer aan.

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: