Lekke Band

De afgelopen twee jaar fietste ik samen zo'n 13.000 kilometer zonder lekke band. Maar februari 2018 bracht eindelijk toch een vorm van flatologisch ongemak.

Ik had een Blue Bike (de Belgische OV-fiets) gehuurd. Het zonnetje scheen en ik fietste goedgemutst (vanwege de kou) de Franse grens over. Ik dacht nog: die wegen hier zijn deels geplaveid met lege bierblikjes en glasscherven: als dát maar goed gaat. Maar ik had bandenplakspul bij me. Als plakt dat aanzienlijk slechter als het koud weer is.

Ik was nét weer terug de Belgische grens over toen mijn achterwiel begon te slippen en te glijden. Even later begon het ook te bonken. Een lekke band dus. Plakspul gepakt. Ik zou de band er af halen, maar toen bedacht ik: er zit geen pomp op de huurfiets. En mijn longen zijn niet zo krachtdadig dat ik daarmee een band op kan pompen door mijn lippen op het ventiel te zetten.

De fiets moest terug naar het station, maar dat was nog zo’n 25 km. op 4 km. afstand liep ook een spoorlijn. Daar ben ik toen maar naar toe gelopen.

De eerste trein raasde het station voorbij, maar de tweede stopte. Die bracht  mij en de huurfiets naar de verhuurplek waar ik mijn fiets in kon leveren.

Maar ik kan nog steeds zeggen dat ik al twee jaar geen lekke band heb gehad met mijn eigen fiets...

Auteur: henk50

Ik ben orthopedagoog/GZ-psycholoog. Vanaf 1975 heb ik gewerkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog. Omdat ik zo lang in 'de zorg' heb gewerkt heb ik veel zogenaamde casuïstiek ter beschikking. Soms gebruik ik voorbeelden uit de dagelijkse praktijk op mijn weblog, maar de beschrijvingen zijn altijd vermengd met andere -vaak gedateerde - verhalen. Er komen dus geen één-op-één verhalen voor. Dat zou ook niet mogen vanwege het beroepsgeheim. De namen die ik gebruik zijn altijd gefingeerd. De pedagogische en psychologische voorbeelden hebben dus wel enig waarheidsgehalte, maar ze hebben de pretentie om toch onherkenbaar te zijn. Mocht de lezer toch iemand herkennen, dan is dat waarschijnlijk toeval. Een enkele keer zijn voorbeelden van dialogen geheel gefingeerd. Uit de privésituatie wordt slechts zeer beperkt iets vermeld, waarbij ik met name zorgvuldig om ga met fotomateriaal. De namen van mensen die reageren worden nooit door mij doorgegeven aan derden, ze blijven in mijn afgesloten Wordpress-domein.

3 gedachten over “Lekke Band”

  1. Bij de ACTION zijn voor een habbe(n?)krats oplossingen te koop. Spuitbussen die plakken èn pompen in één keer. Maar ook CO2-patronen voor alleen pompen. En natuurlijk ook de vertrouwde rood-witte blikjes van Samson.

    In Amerika zijn “slijmbanden” te koop die zichzelf plakken, maar daar heb je weinig aan met een huurfiets.

    1. @ Jan, die spuitbus heb ik ooit gebruikt, maar het gevolg was (toen) dat binnenband en buitenband aan elkaar gingen kleven en ik vervolgens de band niet voor een tweede keer kon plakken. Ik weet niet of Blue Bike daar zo blij mee zou zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.