Flixbus

Met de trein reis ik zo'n 30.000 kilometer per jaar. In de bus zit ik zelden. Maar onlangs was het toch weer een keer zo ver. Ik nam de Flixbus naar Antwerpen.

Flixbus is opgericht toen in Duitsland het monopolie op het vervoer op de lange afstand niet meer bij Deutsche Bahn lag. Enkele ondernemers startten toen met goedkope busritten op de lange afstand binnen Duitsland. Inmiddels rijdt Flixbus door heel West-Europa. Er zijn ook een aantal buslijnen binnen Nederland. Zo kun je voor 7 euro een enkeltje boeken van Groningen naar Amsterdam. 

Ik nam (dus) de Flixbus naar Antwerpen. Er is een rechtstreekse Flixbus vanuit Delft naar Antwerpen, maar die reed niet op een voor mij handige tijd. Dus treinde ik naar Rotterdam Centraal. Daar vertrok om half acht de Flixbus naar Parijs, stopt ook in Antwerpen.

Zo’n bus trekt een heel gemêleerd publiek. In de USA is de Greyhound bus het domein van mensen die geen geld hebben voor andere vormen van vervoer, maar dat was bepaald niet mijn indruk bij de Flixbus naar Antwerpen. Toegegeven: 7 euro is niet duur, dus dat is mooi meegenomen, ook als je een treinkaartje kunt betalen.

Naast mij zaten twee heren, de één was geboren in Frankrijk en woonde nu in Nederland, de ander was geboren in Nederland en woonde nu in Frankrijk. Dat leidde tot een immigratie/emigratiesaldo van nul. De Franse meneer sprak inmiddels ook Fries, dus hij was beter ingeburgerd dan de meeste Nederlanders.

Een treinreis naar Antwerpen levert voor mij weinig nieuwe gezichtspunten op, maar vanaf de snelweg zien Nederland en België er toch weer heel anders uit. En doorgaans bepaald niet mooier, vanwege de vangrails en de bedrijventerreinen.

De bus maakte een snelle rit naar Antwerpen, om vervolgens te blijven steken op de Ring Antwerpen. Daarna was het een kruipdoor-sluipdoor door de smalle straten van Antwerpen naar het Centraal Station aldaar. Daar vervolgde ik mijn reis met de trein.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.