Vogels aan de Schie

We wonen ruim een jaar aan de Schie. Opvallend is dat er in onze verstedelijkte omgeving steeds meer watervogels bij komen.

Ze waren er al een tijd: de meeuwen, de meerkoeten, eenden, waterhoentjes, futen en zwanen.

Vorig jaar kwamen er opeens nijlganzen bij. In ons land is het aantal van deze Alopochen aegyptiaca de afgelopen decennia enorm toegenomen. Deze exoten  komen nu dus ook in de stad voor. Vorig jaar herfst was er hier een koppel van zes stuks. Soms verdubbelden ze. Want dan zagen ze zichzelf in de ruiten van het flatgebouw en gingen een enorm kabaal tegen zichzelf maken.

Sinds een paar weken zien we ook aalscholvers. Van de  bestaan zo’n veertig soorten, geen idee welk soort zich aan het Schiekanaal ophoudt.

Kater Ringo houdt zich met deze vogels niet bezig. Hij vindt het buiten te koud. Op andere dagen trouwens ook niet. Zijn actieradius gaat niet verder dan het balkon.

Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

One thought on “Vogels aan de Schie”

  1. Futen zijn er ook al een tijd in Ede; en ik heb er mandarijneenden gezien. En nu je het schrijft, ook een keer een jonge aalscholver, maar die heb ik bij die vijver nooit terug gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.