Griep

In het Noordhollandse Barsingerhorn zetelde een dokter Griep. Dat vond ik een interessante naam voor een huisarts. Net zoals tandarts Vullings voor een tandarts. En architect Rothuizen en dominee van de Ketterij zijn  natuurlijk ook mooie combinaties.

Ik hoor om me heen dat veel mensen bevangen zijn door de griep. Dat lijkt me niet best.

Ik heb ook een keer ‘de’ griep gehad. Dat was in januari 1975. Ik was net een week aan een nieuwe baan begonnen. Een paar dagen heb ik niet meegemaakt. Ik was te ziek om die dagen bij bewustzijn te zijn. Ik heb zelfs nog overwogen om mijn verjaardag drie dagen te verplaatsen. Want ik had drie dagen van mijn leven gemist.

De griep overkomt ons gelukkig maar zelden. Aldus Professor Ron Fouchier. Hij is hoogleraar griepologie aan het Erasmus MC in Rotterdam. Volwassenen krijgen volgens hem gemiddeld maar twee keer per tien jaar ‘de griep’. De rest is een uit de hand gelopen verkoudheid.

Ik kan dus weer gerust gaan slapen. Een beetje hoesterig, wat rillerig, een toestand van verminderd welbevinden: het is allemaal geen griep. Ik kan er gemakkelijk honderd mee worden.
Advertenties

Auteur: henk50

Ik ben GZ-psycholoog. Sinds 1975 werk ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Schrijven is een hobby en een ontspanning voor mij, vandaar dat ik het niet kan laten om dagelijks iets te schrijven, meestal ook op mijn weblog.

3 gedachten over “Griep”

  1. Ik kan me van mezelf één echte griep herinneren; ergens begin jaren 90. Ik had drie jonge kinderen, een op de basisschool, een op de peuterspeelzaal en een thuis. Ik heb een matras naar de woonkamer gesleept en bracht daar het grootste deel van de dag door, en heb iets geregeld voor het halen en brengen van de kinderen.
    Ik heb nu recht op de gratis griepprik en daar maak ik ook gebruik van: ik woon nu alleen, en als die vaccinatie ook maar een beetje helpt om griep te voorkomen of minder heftig te maken, dan ben ik daar blij mee. Al weet je natuurlijk nooit of je zonder die prik griep zou hebben gekregen.
    Ik ben wel geregeld verkouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.